fårskinnstofflor

Välja rätt tofflor

Tofflor, det finns det många varianter av, både för inomhusbruk och att ha ute. Nu när det börjar bli kallare ute, så är det många som tar fram sina mystofflor. Vad för tofflor ska man då välja? Ja först är det bra att veta om det är tofflor du ska ha inne, eller om det är tofflor för inomhusbruk. Ett par tofflor som är supersköna att ha på inne, det är fårskinnstofflor. När du ska välja tofflor, se till att du testar olika. Det är viktigt att de sitter skönt på fötterna. Om du ska ha tofflan till viss del ute, så kan en toffla med en hårdare sula vara bra. Är det bara tofflor att ha inne, så är det bäst med en mjuk sula.

Sedan var det ju detta med att hitta rätt storlek på dina tofflor. Oftast har man samma storlek på tofflorna som de vanliga skorna. Det som kan vara annorlunda med en ny toffla är att den till att börja med känns lite trång. Men efter två veckors användning så sitter den som en smäck! Om du är mellan två storlekar, väljs den högre siffran.

fårskinnstofflor

Hålla tofflorna fräscha

Olika sorters tofflor kräver så klart olika skötsel. När det gäller fårskinnstofflor, så är de rätt bra på att hålla sig fräscha, om du vädrar dem ibland. Du kan till exempelvis ställa ut det utomhus under natten. Sedan finns det tofflor i andra material, som fungerar att tvätta i maskinen. Ofta på rätt så låg temperatur. Ofta finns det tvättråd att följa. Hårda tofflor, de brukar gå att torka av.

Tofflor håller rätt bra, men om du använder dem varje dag, i ett år, så kan det kanske vara läge att byta ut de mot nya. Det beror ju lite på vad för tofflor du har. Du kan se på dem om de slitits ner, om de börjat lukta eller ser allmänt trista ut. Då är det läge att köpa nya! Det som brukar slitas ut först är själva innersulan, sedan hälpartiet. Men de kan vara varma och sköna även om de ser risiga ut.

Hitta rätt toffla för dig

Det finns ju som sagt många olika modeller när det gäller tofflor. Det vanligaste är just att man talar om inomhustofflor så som fårskinnstofflor, men det finns även andra varianter som funkar att gå ut och hämta posten i. Sedan finns det ju klassiska trätofflor så väl som de där så kallade foppatofflorna.

Det är inte fel att ha ett par sköna, varma tofflor att stoppa ner fötterna i. Det efter en lång dag på jobbet, en lång promenad eller efter en dusch.

För att du ska hitta rätt toffla för dig, fundera på vad för material du vill att de ska vara. Just att satsa på fårskinnstofflor är ett riktigt bra val. De är mjuka, varma och sköna. Dessutom finns de i en mängd varianter och utseenden. Om du vill hitta ett som passar dig, så kolla gärna in de som finns hos Leatherhouse!

Leave a Reply

Your email address will not be published.