lantlig stil

Smarta tips för ett lantligt hem

När man ska inreda sitt hem finns det många populära inredningsstilar att välja mellan. En av de allra populäraste är heminredning lantlig stil. Det är inte så konstigt, då det är en av de mest hemtrevliga och mysiga stilarna. Drömmer du om ett riktigt lantligt och mysigt hem? Här får du ett par smarta tips som kan hjälpa dig att ge ditt hem en riktigt lantlig och rustik känsla.

Börja med en ljus bas

Om du vill inreda efter en heminredning lantlig stil bör du börja med en ljus bas. Det betyder att det mesta av inredningen ska hållas ljus. Vitt är riktigt populärt och fungerar i de allra flesta hem. Även ljusa färger fungerar bra, så länge de inte blir allt för mörka. Man ska kunna dekorera och inreda med detaljer i olika accentfärger. Med ljusa väggar och möbler kommer ditt hem att kännas större och luftigare. Det kommer helt enkelt att kännas mer glatt och positivt.

Fynda dekorationer på loppisar

Besök loppisar så ofta du bara kan. Där kan du nämligen fynda mängder av rustika och lantliga dekorationer och möbler. Det bästa med att handla på loppisar är priserna. Om du behöver följa en stram budget kan du få mycket mer inredning för dina pengar. Det är verkligen ett av de allra smartaste tipsen för dig som vill få till en heminredning lantlig stil.

landstil

Måla och klä om gamla möbler

Om du hittar en möbel som du älskar, men som inte riktigt passar in i din heminredning lantlig stil, kan du alltid måla eller klä om den. Då kan du fortfarande få användning för den och ge den ett nytt liv. Man kan göra otroligt mycket med ett par gamla möbler. Om du har tid och ork att själv måla om eller klä om dina möbler ska du verkligen testa det.

Använd dig av det som redan finns i hemmet

Om du bor i ett äldre hus finns det säkert något som du kan framhäva i det. Det kan vara allt ifrån en gammal trappa till en vacker gammal vedspis. Dessa detaljer och delar kan bli fantastiska fokuspunkter i ditt hem, bara du ger dem lite extra kärlek. Måla om eller laga dem om det behövs. Att fräscha upp dem är ofta mödan värd. Om du hittar något i ditt hem som tilltalar dig extra mycket ska du se till att ta vara på och vårda den.

De bästa materialen

Trä är nog det allra viktigaste materialet när det kommer till just heminredning lantlig stil. Trä brukar utgöra den allra största delen av en lantlig heminredning. Du kan själv välja om du vill låta trät få behålla sin naturliga färg eller om du vill måla om det med till exempel vit färg.

Även porslin och terrakotta är populära material när det kommer till rustika heminredningar. När det kommer till metalldetaljer är zink, gjutjärn och plåt de allra populäraste valen. Om du använder dig av dessa material kommer du att kunna få till en lantlig stil utan problem.  

Leave a Reply

Your email address will not be published.