vegansk parfym

Hur vill du dofta?

Något de flesta människor har i sitt hem är en parfym, en trevlig doft som lite visar vem du är. Alla gillar olika när det kommer till parfymer, en del vill ha svaga dofter som är milda, medans andra vill ha lite skarpare. Den enda som bestämmer det är en själv. Ute på marknaden finns det alla typer av parfymer i de flesta dofter du kan tänka dig. Det finns parfymer vare sig det är för barn eller vuxna, till kvinnor finns det ett otroligt stort urval av dem. Parfym har man använt sig av en väldigt lång tid, cirka 4000 år. Så man kan minst sagt räkna med att de har kommit långt. En bra parfym har en bra och tydlig doft och håller dessutom länge. Idag finns det även vegansk parfym för de som inte vill stödja djurtester på smink. Sen finns det några knep man kan göra för att parfymen ska hålla längre, det kan du läsa om här nedan. 

Hur applicerar man bäst parfym?

För många är det givet hur man gör, man bara sprayar direkt på sig, eller upp i luften och springer under det. Men det finns faktiskt bättre sätt att få parfymen att fästa bättre. Om du exempel fuktar ned huden lite lätt innan där du ska sätta parfymen. Även att ta parfym rakt i håret kan vara bättre. Detta då det fäster bättre i håret än vad det gör på huden. Annars är det även bra att ta på ställen man lätt är och håller sig varm på, som handleden och bakom örat. Det funkar även att sätta på lite återfuktande kräm att applicera parfymen på. Många tycks även tro att parfymen ska förvaras i badrummet, ofta har man de tillsammans med sminket som står där. Men för att hålla så bra kvalite som möjligt på den, så bör den förvaras torrt och svalt, alltså inte i ett badrum. Det finns flera andra ställen den kan förvaras på istället. 

Använd den med gott samvete

Man kan minst sagt vara tacksam över att vi lever i en modern värld som ständigt utvecklas. Det är inte som förr längre där nästan allting testades på djur. Idag finns det många bra produkter som inte är djurtestade alls. För den som inte vill stötta den miljön är det helt perfekt. Du kan köpa på dig ett helt lager med smink och parfym och allting är helt veganskt. Du kan använda det med gott samvete att inga djur har blivit drabbade av det du har på dig. Veganskt smink produkter kan du hitta i butik, men du kan även köpa hem de online. De finns i ett stort urval och ett flertalet olika produkter du kan använda dig av. Det är helt rätt att vara kräsen och ha krav på produkterna man använder sig av. Det är inte för mycket begärt att ha de veganska. Köper du ditt smink och parfym från rätt ställe så är det både veganskt, kvalite och doftar gott. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.