rubiks cube

Bli ett speedcubingproffs med rätt kub

inlagg

Du känner säkert till rubikskuben. Den där kluriga, flerfärgade tärningen som du säkert har hållit i dina händer någon gång. Rubikskuber har länge varit enormt populära världen över, både som tidsfördriv och som hjärngympa. Men visste du att man kan tävla i kublösning? Det är faktiskt sant! Detta kallas speedcubing. Här kan du läsa mer om hur du själv kan komma in i speedcubing och bli ett proffs.

Dayan cube – Kuben för proffs

Proffsen som tävlar i speedcubing använder sig inte av vilka kuber som helst. De använder sig av specialtillverkade kuber när de tränar och tävlar. Vissa kubtillverkare har genom åren specialiserat sig på att tillverka de perfekta kuberna till denna sport. Tycker du att speedcubing låter som något för dig? Då behöver du skaffa en ordentlig kub för att kunna komma i gång. Det finns många olika speedcubing-kuber på marknaden.

En välkänd kub är dayan cube. Dayan har länge tillverkat kuber, speciellt till tävlingar och speedcubing. Om du vill kunna bli en riktig speedcubingmästare, ska du helt klart skaffa dig en av detta märke. Du kan såklart börja med en helt vanlig kub om du vill. Dem kommer dock inte att prestera lika bra som en faktisk tävlingskub. Proffskuber är verkligen värda att investera i, så passa på att skaffa dig åtminstone en om du har planer på att tävla i framtiden.

cubes

Olika svårighetsgrader

Något som kan vara bra att tänka på innan man skaffar sig en dayan cube är vilken nivå man ska lägga sig på. Det finns nämligen dayan cubes av olika svårighetsgrader. Om du har erfarenhet av kublösningar sedan tidigare, kan det vara smart att skaffa sig en lite svårare och mer utmanande kub. Har du aldrig löst en kub tidigare? Då ska du starta med en lättare dayan cube och träna länge med den innan du ger dig på de lite svårare kuberna.

De olika svårighetsgraderna ger dig möjligheten att anpassa din träning och ger dig de bästa förutsättningarna för att kunna bli riktigt bra på kublösningar.

Öva ofta och med flera olika kuber

Skaffa gärna mer än en dayan cube när du köper kuber. Det finns många olika typer av dayan cubes att välja mellan. Du kan till exempel välja mellan 2×2 eller 3×3, men du kan även välja bland olika färger, former och mönster. Med flera olika typer av kuber kan du ge dig själv bättre träning inför tävlingar.

En annan fördel med att skaffa flera olika kuber är att man får ännu mer hjärnträning. Hjärnträning är otroligt viktigt för oss människor. Det kan hjälpa oss att bli mer fokuserade och få våra hjärnor att fungera optimalt.

Att lösa olika kuber kan även vara riktigt avslappnande och kan få oss på andra tankar. Stressar du mycket i din vardag? Kanske oroar dig du över något och kan inte helt släppa taget om det? Då ska du plocka fram din favorit dayan cube och lösa den. Då kommer du snabbt att märka hur avslappnad du börjar känna dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.