model-g984f07b6d_1280

Att använda concealer


En riktigt bra produkt alla bör satsa på att ha i sminkväskan, det är en concealer. Det finns idag många sorters concealers. Det är olika varianter, olika färger, olika konsistenser. En concealer är till för att täcka med. Det hörs ju på namnet, då det engelska namnet för täcka är conceal. Med en bra concealer kan du dölja mörka ringar under ögonen. Du kan även täcka ärr, få bort rodnader och dölja eller korrigera andra skavanker.

För att hitta bästa concealer för dig, så är det bra att ta reda på vad du vill att den ska göra. Eller, ja först kan du bestämma dig för om du har behov av en! Mycket handlar om vad för övrigt smink du använder dig av. Fast det är som sagt inte fel att ha en i din sminkväska.

Vilken nyans av concealer bör du satsa på?

Idag finns det många olika concealers och de kan komma i olika färger eller nyanser. Det handlar om undertonen och vad den kan göra mot din egen huds ton. Ska du bara ha lite extra täckning, så är den i din egen hudton att rekommendera. Är det däremot så att det är olika skavanker, pigmenteringar eller annat, så bör du välja rätt underton. Du som vill neutralisera rödhet, som rodnader och finnar, du bör satsa på en concealer med grön underton. Om du har en blåtonad mörkhet under ögon, eller gråaktiga partier, satsa då på en concealer med orange/aprikos underton. För att neutralisera lilatonade blodådror eller tunn hud kring ögon så bör du använda en concealer med gul underton. Mot gula pigmentfläckar, där kan du ha en concealer med rosa underton.

Tips och knep alla borde känna till om concealer

Det finns alltid bra tips och knep kring det mesta inom smink, så även när det gäller bästa concealer. Allra först, hitta rätt sorts concealer för dig! Oftast kommer de i två varianter, nämligen flytande och tjock krämig concealer. Har du torr hy, välj den flytande! Den tjockare varianten funkar bra på en fetare hy.

Ett annat bra tips är att hitta en som fungerar bra för dig. den ska inte täppa igen dina porer, men ge bra täckning. Se även till att välja en färg som stämmer överens med din hudfärg.

Det du vill dölja, det avgör vad för concealer du ska välja. Det är just då olika undertoner och färger man ska tänka på, som vi var inne på tidigare.

Du bör förbereda din hy på bra sätt före du lägger på concealern. Börja med en återfuktande kräm. Efter det kan du applicera på en bra primer och därefter din concealer.

Något många gör fel är att smeta ut sin concealer. Det ska du inte göra! Det du ska göra, det är att dutta ut den. Då smälter den in i huden på bättre sätt.

Du bör även se till så att du fixerar din concealer. Det kan du göra genom att ta en liten pensel i transparant puder, skaka av och sedan pudra där du lagt på concealer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.